Marie-Jose Column Alphens Nieuwsblad
Wanneer de herfst in aantocht is hangt er – los van ontelbare spinnenwebben – iets in de lucht; een opgewonden sfeer die overal voelbaar is. Iedereen is uitgerust en heeft energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. September heeft iets magisch als het gaat om nieuwe doelen stellen. Kinderen gaan hun huiswerk dit schooljaar écht beter plannen, volwassenen starten een uitdagende cursus en de sportscholen druppelen weer vol.

De overgang van augustus naar september heeft een hoog oud-en-nieuwgehalte, waarbij het stellen van doelen op natuurlijke manier gaat. Dit in tegenstelling tot onze geforceerde goede voornemens in januari. We lijken simpelweg tijdens dit ‘einde zomer oud-en-nieuw’ mee te deinen op de verandering van de natuur, waardoor ook wij worden aangespoord na te denken over positieve veranderingen. Leve de seizoenswisseling! Hoe zouden ze dat eigenlijk doen in landen waar er geen echte seizoenen zijn?

Hoe dan ook. Bij mij begon het in augustus te kriebelen. Ik heb mezelf uitgedaagd om één van mijn grootste dromen werkelijkheid te laten worden. Gesterkt door de onzichtbare ‘einde zomer kracht’ heb ik mijn bezwaren aan de kant geschoven en de stoute schoenen aangetrokken.

Na een bezoek aan de Kamer van Koophandel mag ik mij nu, naast lerares, ook Freelance Tekstschrijver noemen. Mijn vrije dagen vul ik met dat wat ik het liefst doe: schrijven. Ik deel mijn eigen tijd in en ben tijdens het schrijven niet afhankelijk van een vaste werkplek. Aan een goede kop koffie en een stopcontact voor mijn laptop heb ik al genoeg. Fantastisch, toch?

Dat de naderende herfst – absoluut niet mijn favoriete seizoen – ook nadelen met zich meebrengt, zal mij voorlopig een worst zijn. Vanaf nu zit ik, slofjes aan mijn voeten en laptop op schoot, met een brede grijns op mijn gezicht te typen. Eerste doel is behaald!

Reageren? Mail gerust naar info@verweijcopywriting.nl.

Voor het eerst verschenen in Alphens Nieuwsblad op 05-09-2018