Marie-Jose Column Alphens Nieuwsblad

‘Oké. Ja, ik begrijp het,’  hoor ik mezelf zeggen.

‘Jij ook fijne feestdagen.’ Ik beëindig het gesprek en kijk naar mijn beeldscherm. Met mijn wijsvinger wrijf ik over de draad van de oplader terwijl ik het telefoongesprek evalueer. Goh! Ik ben gewoon wegbezuinigd. Ik staar naar het glas in mijn hand en neem een slok. Mijn koffie is koud.

Ik loop naar mijn laptop en klap hem open. Het besef dat ik nu ga werken aan mijn laatste column voor het Alphens Nieuwsblad komt binnen. Mijn laatste column! Waar moet ik over schrijven? Ik had deze column willen wijden aan onze prachtige kerstboom die wij al sinds 18 november in huis hebben, over de totstandkoming van ons kerststuk met baby yoda erin of over het geslaagde kerstdiner met 27 vrienden, maar om nu een column over kerst te schrijven, voelt ineens wat vreemd aan.

Wat dan wel? Blik ik terug op hoe leuk het was om anderhalf jaar een column te mogen schrijven voor Het Alphens Nieuwsblad? Over hoe inspirerend de reacties waren van bekende en onbekende lezers? Over hoe hard ik zelf heb gelachen om sommige situaties die ik beschreef? Of schrijf ik over wat ik ga doen met de extra tijd die ik heb nu ik geen column meer zal schrijven? Want over die nieuwe invulling word ik, ondanks dit verrassende nieuws, toch wel enthousiast.

Ik ga namelijk lekker schrijven. En dan bedoel ik dus niet voor de krant, maar schrijven aan mijn eigen verhaal. Want (jaja!) naast mijn werk als copywriter ben ik druk bezig met het schrijven van een psychologische thriller. Een fantastisch proces waar je niet genoeg tijd aan kunt besteden. Vervelen zal ik mij dus niet. Daar maak ik me geen zorgen om. Wel moet ik nog even wennen aan het idee. Vanaf nu geen columns meer. Het einde van een klein tijdperk.

Gelukkig overheerst met name de dankbaarheid. Dankbaarheid richting mijn trouwe lezers, naar mijn vriend die af en toe wel heel veel geduld met mij moest hebben als ik er even niet uitkwam en natuurlijk ben ik dankbaar voor de redactie die mijn columns altijd met veel enthousiasme ontving.

En die dankbaarheid, lieve mensen, past dan toch maar weer mooi binnen de kerstgedachte!

Voor nu: tot ziens! Ik wens u een heerlijk kerstfeest en een fantastisch 2020!

Reageren? Mail gerust naar info@verweijcopywriting.nl.

Voor het eerst verschenen in Alphens Nieuwsblad op 23-12-2019