Marie-Jose Column Alphens Nieuwsblad
Ik word wakker van de geur van brandende kolen. Loom open ik één oog. Schuin voor mij zie ik mijn vriend bij de barbecue staan, wapperend met een tijdschrift om de kolen op temperatuur te brengen. Ik glimlach. Het is tijd om uit mijn luie stoel te komen. Ik veeg de zweetdruppels van mijn voorhoofd en trek het opengeslagen boek van mijn plakkerige bovenbenen.

‘Even neem ik de omgeving in me op. Overal zie ik mensen genieten van een mooie zomerdag.’

Aan de overkant van het veld zitten groepjes mensen op kleurige kleedjes, Tupperware bakjes met ontelbare hapjes in de aanslag. Een grote familie van zeker twintig man zit in de schaduw te eten, hun kinderen spelen in het gras ernaast.

Bij de tent naast ons zie ik twee mannen met een biertje in de hand een grote lap vlees grillen, terwijl hun vrouwen bijkletsen. De andere buren – een jong stelletje – zitten bij hun pop up tentje chips te eten.

Te midden van al deze mensen is een grote groep kinderen aan het voetballen. Met waterflessen hebben ze provisorisch twee doelen gemaakt. Een aantal andere voorwerpen, waaronder schoenen en handdoeken, geven de omlijning van het veld weer. Wanneer een fietser met een kratje bier achterop met veel moeite dwars door het afgebakende veldje heen fietst, wordt de wedstrijd op bijna professionele wijze stilgelegd. Pas wanneer de jongeman onder luid gejuich van vrienden de laatste hobbelige meters heeft afgelegd, gaat de wedstrijd verder.

Naast de vrolijke geluiden van spelende kinderen en lachende volwassenen klinkt er muziek. De beat van een Spaanse zomerhit die uit de achterbak van een Volkswagen Golf komt, zorgt ervoor dat ik niet meer stil kan zitten. Uit de koelkast trek ik de benodigdheden voor onze barbecue. Op een rustig tempo rijg ik het vlees dat wij gisteren gemarineerd hebben. Ik snijd de groenten voor de salade en vul met veel zorg de paprikaatjes. Al neuriënde dek ik vervolgens de tafel met ons plastic kampeerservies.

Een kwartier later zitten we stilletjes te genieten van onze sateetjes. We kijken met veel plezier naar de mensen om ons heen. Iedereen lijkt – net als wij – te genieten van deze zonnige dag. Bijna vergeet ik dat we ons niet op een camping in Zuid-Europa bevinden, maar op nog geen drie minuten rijden afstand van huis. De Alphense dagcamping bij de Zegerplas: een fantastische plek voor een onbezorgde vakantiedag!

Reageren? Mail gerust naar info@verweijcopywriting.nl.

Voor het eerst verschenen in Alphens Nieuwsblad op 08-08-2018