Marie-Jose Column Alphens Nieuwsblad
‘Een heerlijke plek aan het water. We hebben hier drie nachten gestaan met onze camper voor 8 euro per nacht (inclusief stroom en water). Schone plek met een prachtig uitzicht over het meer. ’s Ochtends kun je koffie drinken of een pannenkoek eten bij de kinderboerderij aan de overkant van de weg en ook kun je eten bij ‘Bij Hen’, snackbar ‘De Pieper’ of de Chinees. We hebben midgetgolf gespeeld en heerlijk gewandeld langs het water. We zijn ook een dagje naar vogelpark Avifauna geweest. Echt een aanrader. We komen zeker een keer terug om het Archeon te bezoeken.’

Mensen die gebruik maken van een kampeer- of camperapp, zullen een soortgelijke beoordeling van een plek waar iemand overnacht heeft direct herkennen.
Deze beoordeling is natuurlijk een verzinsel, maar als het aan het Platform Recreatie en Toerisme ligt, kunnen wij binnenkort inderdaad camperaars verwelkomen op camperplaatsen bij Park Zeegersloot, Archeon, Avifauna en/of Benthuis.

Super goed idee natuurlijk. Niet alleen omdat ik zelf best een nachtje langs de Zegerplas wil doorbrengen, maar uiteraard ook omdat de komst van toeristen goed is voor de plaatselijke horeca en reclame is voor onze gemeente in algemene zin. En trouwens; camperaars zijn over het algemeen wat oudere mensen en zorgen zelden voor overlast. Ideale groep om er voor een paar dagen bij te hebben dus.

Omdat ik na het lezen van dit nieuws niet kon wachten om te ervaren hoe het als toerist in Alphen zou zijn, ben ik gelijk in de camper gesprongen en naar ‘The Original Chinese Palace’ gereden. Een plek met voldoende parkeergelegenheid, een fantastisch uitzicht en genoeg te doen. Na een ‘rondje meer’ ben ik op mijn picknickkleed gaan zitten met een fles water bij de hand en heb ik lekker mensen gekeken. Uiteraard – ik ben toerist – ging ik daarna op zoek naar koffie. Niet moeilijk; bij ‘De Schaapskooi’ zat ik al snel aan een heerlijk cappuccino.

Terwijl ik genoot van mijn drankje beeldde ik me in dat ik de volgende ochtend wakker zou worden aan het meer. Ik stelde me voor hoe ik zou genieten van een omeletje bij ‘Bij Hen’ en hoe ik daarna dertig keer kopje onder zou gaan tijdens het wakeboarden bij Wet and Wild. ’s Avonds zou ik absoluut Chinees gaan eten. Altijd lekker en fijn om geen vaat te hebben tijdens de vakantie.

Helaas is dit nog toekomstmuziek en blijft het voor nu bij dagdromen, want zolang er geen camperplaats is in Alphen aan den Rijn, is overnachten in een camper verboden.
Nog even geduld dus. Maar binnenkort hoop ik echt de toerist te kunnen uithangen in eigen woonplaats.

Reageren? Mail gerust naar info@verweijcopywriting.nl.

Voor het eerst verschenen in Alphens Nieuwsblad op 31-10-2018