Marie-Jose Column Alphens Nieuwsblad
Met een op het oog vrij realistisch voornemen om alleen een paar herfstplantjes en pompoenen te kopen, reed ik afgelopen zondag de parkeerplaats van het tuincentrum op. In gedachte over hoe mijn herfsttafereel in onze hal eruit moest komen te zien, ging ik door de schuifdeuren naar binnen. Daar wachtte mij een grote verrassing. Het was namelijk niet een hertje met een eekhoorn op zijn rug in een geel-oranje setting die mij welkom heette, maar een kerstman in een schaars verlichte ruimte met tientallen kerstbomen en honderden lampjes.

Huh? Een mix van teleurstelling en blijdschap overvielen mij dusdanig, dat ik een tijd lang niets anders kon dan verbaasd om mij heen kijken. Uiteindelijk bleef mijn blik steken op de kerstman, die voor een houten huisje stond om de bezoekers van de winkel welkom te heten. Zijn intense, schaapachtige blik zorgde er uiteindelijk voor dat ik langzaam in beweging kwam. Ik pakte een mandje en besloot er het beste van te maken.

Al snel bleek het niet moeilijk mijn teleurstelling te boven te komen. Sterker nog: binnen tien minuten lagen de eerste kerstspulletjes al in mijn mand. Ik genoot tijdens de wandeling enorm van de geur van frisse naaldtakken, de klanken van vertrouwde kerstliedjes en de fantastische decors. Bij elke stap die ik zette, kletterden de kerstballen in mijn mandje gezellig mee.

Twee uur later kijk ik thuis van een afstand naar mijn tafereel in de hal. Een wat vreemde combinatie van knalgroene zomerplantjes op een geel-oranje ondergrond, versierd met mooie veren en een nep-pompoen. Helemaal links staat het houten rendier dat ik zojuist heb gekocht. Drie seizoenen gevangen in één beeld.

Moet kunnen, denk ik terwijl ik door het raam naar buiten kijk.

Reageren? Mail gerust naar info@verweijcopywriting.nl.

Voor het eerst verschenen in Alphens Nieuwsblad op 14-11-2018