Marie-Jose Column Alphens Nieuwsblad
Ik begin ouder te worden. Grijze haren heb ik al jaren, maar ook hoe ik naar bepaalde dingen kijk, is veranderd.

Zo stond ik vorige week enigszins verbaasd naar een notitie op de kalender te kijken. In keurige letters stond ‘Ajax-Tottenham’ geschreven. Door mezelf. Nou wist ik natuurlijk wel dat ik het daar een paar dagen eerder had opgeschreven- dementie is vooralsnog ver weg- maar nu ik de planning op een rustiger moment bekeek, deed de notitie toch een beetje vreemd aan.

Terwijl ik naar de letters keek, ging ik in gedachte terug naar mijn middelbare school periode, waarin ik idolaat was van mijn voetbalcluppie Feyenoord. Geen haar op mijn hoofd die er toen aan dacht om een wedstrijd van Ajax in mijn schitterende Feyenoord-agenda te noteren. Althans, niet meer dan de twee klassiekers.

Nu is dit beduidend anders en kan ik ineens wél met plezier kijken naar een voetbalwedstrijd van de oorspronkelijke aartsrivaal en ook nog eens oprecht balen bij uitschakeling.

Een ander moment waarin ik besefte in rustiger vaarwater te zijn gekomen, was tijdens ons bezoek aan attractiepark Duinrell waar wij in de meivakantie een nachtje gingen kamperen. Net als vroeger met mijn ouders sliepen we die nacht naast het park en hadden we twee dagen vrije toegang tot alle attracties.

Als kind is dit echt het beste wat je kan overkomen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als tienjarige met hartkloppingen mijn ontbijt naar binnen schrokte, om maar zo snel mogelijk in het park te kunnen zijn. Dagenlang hebben mijn zussen, broertje en ik ondersteboven gehangen in de Waterspin en elke avond zaten we in het Tikibad. Fantastische tijden waren dat.

Nu, twintig jaar later, was het uiteraard ook heerlijk op de camping, maar is de beleving toch anders. Rennen door het park doe ik niet meer. Sterker nog, we zijn bij aankomst gelijk gaan fietsen door de duinen en een drankje gaan drinken in een strandtent. Het attractiepark zelf bezochten we pas de dag daarna, waar we (de meiden waren al vooruit gegaan) op ons gemak begonnen met een kop koffie. Vervolgens hebben we met z’n tweetjes genoten van het uitzicht in het reuzenrad, een attractie waar ik als kind natuurlijk met grote boog omheen sprintte. Voorzichtig over de rand naar beneden kijkend, zag ik een enorme toestroom van mensen.

Wat bleek? De voltallige selectie van ADO Den Haag was in het park om de sport en de club te promoten.
Precies ja, die snotapen die Feyenoord afgelopen zondag hebben ingemaakt!

Reageren? Mail gerust naar info@verweijcopywriting.nl.

Voor het eerst verschenen in Alphens Nieuwsblad op 15-05-2019